Достапни линкови

Формиран привремен иселенички совет


Македонската Агенција за иселеништво формираше привремен иселенички совет, кој, според оценката на претседателот на Советот Митко Јованов треба да придонесе за успешно институциолизирање на односите меѓу татковината и дијаспората. Главна задача на привремениот Совет, со мандат од една година, ќе биде анимирање на иселениците, како и вклучување на што поголем број на иселенички организации.
XS
SM
MD
LG