Достапни линкови

Додик: Србија треба да ја прифати загубата на Косово


Србија треба да ја прифати загубата на Косово и да преземе мерки за да го зачува северно Косово, каде мнозинството од населението се Срби, изјавиl премиерот на Република Српска, Милорад Додик. Тој изјавил дека Белград треба да води сметка за тоа дека Косово е се помалку дел од Србија. Според Додик Белград сега треба да ги постави своите услови за да ја признае независноста на Косово. Додиќ предлага во замена за признавање на независнoстa , Косово да го даде северниот дел од покраината на Србија.
XS
SM
MD
LG