Достапни линкови

Пратениците не се договорија за составот на анкетната комисија


И покрај тоа што опозициските СДСМ и НСДП го прифатија предлогот на ВМРО-ДПМНЕ за одлуката за формирање на анкетна комисија, попладнево опозицијата и власта не успеаа да се договорат за составот на анкетната комисија. Пратениците од опозицијата ја напуштиле координацијата бидејќи, претседателот на Парламентот ја заклучил точката без да се утврди персоналниот состав на комисијата. Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ по координацијата најави дека како компромис предлага за составот, како трета точка на координацијата, да се разговара откако ќе биде постигната согласност за Деловникот. Следната координација е закажана за утре
XS
SM
MD
LG