Достапни линкови

ЕП усвои Резолуција за Албанија


Европскиот парламент усвои резолуција за Албанија, со која ја повикува земјата да стави крај на политичката криза. Во Резолуцијата
се наведува дека Албанија постигнала напредок во одредени области, но дека уште треба да се справува со корупцијата. Кога земјите ќе ги исполнат критериумите од Копенхаген, Европскиот парлемент треба да ја поддржи интеграцијата на земјите од Западен Балкан во ЕУ, стои во Резолуцијата
XS
SM
MD
LG