Достапни линкови

ЕП:Белград прагматично да се однесува кон Косово


Европскиот парламент денеска од властите во Србија побара прагматично да се однесуваат кон статусот на Косово. Од ЕП порачале дека разбираат дека Белград во овој момент не може да го признае Косово. Денеска Парламентот ја усвои резолуцијата за процесот за европска интергација на Косово. Резолуцијата е усвоена со 455 гласа „за“ и 155 против, а 28 биле воздржани.
XS
SM
MD
LG