Достапни линкови

ОБСЕ:меѓународни полицајци да помагаат во Киргистан


Организацијата за безбедност и соработка во Европа денеска повика за распоредување на меѓународни полициски сили во Киргистан кои треба да им помогнат на киргистанските власти за стабилизирање на ситуацијата во јужeн Киргистан. Специјалниот претставник на ОБСЕ за Централна Азија, изјавил дека 100 полицајци можат да помогнат да се обезбеди безбедно враќање на бегалците од Узбекистан во Киргистан. Киргистанските официјални лица велат дека десетици илјади луѓе кои побегнале во Узбекистан за време на етничките судири масивно се враќаат дома
XS
SM
MD
LG