Достапни линкови

Над 12 милиони луѓе се жртви на трговија со луѓе во светот


Во својот годишен извештај за трговија со луѓе , америакснкиот стејт департментс соопштуваат дека над 12 милиони луѓе се жртви на трговија со луѓе.Во извешатојот е нагласено дека во изминатиов период во светот е постигнат мал напредок во борбата со трговијата со луѓе. Американскиот државен секретар Хилари Клинтон изјави дека голем број на жртви се заштитени, дел од случаите на трговија со луѓе се предмет на судско гонење. Соединетите Држави предупредуваат дека 13 држави во светот не ги исполнуваат ни минимум потребните меѓународни стандарди за борба против трговијата со луѓе.на листата се наоѓаат Иран , Севрна Кореја, Куба, Конго, Кувајт и др.
XS
SM
MD
LG