Достапни линкови

Пораст на инфлационата стапка во Грција


Стапката на инфлација во Грција во мај годинава изнесувала 5, 4 проценти, соопштила Грчката Национална статистичка служба. Во април годинава беше забележана инфлациона стапка од 4, 8 проценти. Спред Статистичката служба, растот на инфлацијата се должи на зголемувањето на цената на алкохолот и цигарите и поскапувањето на транспортните услуги.
XS
SM
MD
LG