Достапни линкови

Турција против санкции кон Иран


Турција е против санкционирање на Иран, бидејќи сметаат дека ако нема санкции Иран ќе стане потолерантен и ќе соработува со меѓународната зедница, изјавил портпаролот на турското министерство за надворешни работи. Тој изјавил дека санкциите не даваат резултати, притоа го посочил Ирак како земја во која санкциите допринеле само за изолација на тоталитарниот режим кој предизвикал други проблеми.
XS
SM
MD
LG