Достапни линкови

Груевски:ЕК констатира прогрес во повеќе области


Претставниците на Европската комисија кои деновиве престојуваа во државава констатираа прогрес во повеќе области, како што се информатиката, социјалната политика, економијата и други области, изјавил денеска премиерот Никола Груевски. И покрај констатираниот напредок , Груевски изјавил дека сепак има работи кои треба да се доработат, и затоа Владата ќе работи на поправка на предочените слабости. Груевски изјавил и дека трансформацијата на привремените вработувања во трајни е во согласност со ЕУ.
XS
SM
MD
LG