Достапни линкови

Украина ке ги засилува врските со ЕУ


Украинскиот Претседател Виктор Јануковиќ изјави дека побарал од владата да ги засили врските со ЕУ и да се подготви за самитот со Унијата во Октомври. На оваа негова изјава се гледа како на сигнал за поголема интеграција со ЕУ и покрај засилените врски со Русија откако тој стана Претседател на Украина.
XS
SM
MD
LG