Достапни линкови

Средбата на началниците на армиите од Јадранската група


Можностите за меѓусебна соработка и поддршка на армиите од Јадранската група во сферата на одржувањето и научени лекции од логистичката поддршка на медицинската вежба MEDCEUR се дел од темите на средбата на началниците на Г/Ј-4 на генералштабовите на армиите од Јадранската група што се одржува во Скопје. Како што соопшти Министерство за одбрана, домаќин на средбата е началникот на Г-4 на ГШ на АРМ, полковник Киро Ристовски, а присуствуваат неговите колеги кои раководат со одделот за логистика во армиите на Албанија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Црна Гора.
XS
SM
MD
LG