Достапни линкови

Затворени аеродроми и откажани летови во Шпанија и Лисабон


Шпанија затвори петнаесет аеродроми а во Лисабон се откажани 104 лета поради облак вулканска прашина од Исланд. Авиокомпаниите кои имаат трансатлански летови се обидуваат да го заобиколат облакот, поради што летовите каснат и по два часа, што воедно ги зголемува и трошоците за гориво. За сега нема знаци дека активноста на вулканот во Исланд се смирува.
XS
SM
MD
LG