Достапни линкови

Закани со смрт за Стипе Месиќ


Поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ пријавил во полиција дека му се заканиле со смрт. Портпаролот на хрватското министерство за внатрешни работи Крунослав Боровец изјави дека заканувачката порака била објавена на социјалната интернет мрежа Фејсбук, каде што била основана група под името „ Смрт за Стипе Месиќ“. Боровец додава дека во последниве две години најмалку 6 пати поранешниот претседател добил заканувачки пораки по телефон и писма со кои му се заканувале дека ќе го убијат него или член од неговото семејство.
XS
SM
MD
LG