Достапни линкови

Доцни повратот на ДДВ за фирмите


Вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски потврди дека има доцнење во исплатата на повратот на данокот на додадена вредност за фирмите. „Постојат фирми каде има доцнење на повратот на ДДВ-то што не го спориме, но износот не е драстичен барем според податоците со кои јас располагам“ изјави вицепремиерот. Тој додаде дека за данокот на додадена вредност надлежни се Министерството за финансии и Управата за јавни приходи но, како што рече, доцнењето на повратот на ДДВ-то за фирмите во просек е за неколку дена.
XS
SM
MD
LG