Достапни линкови

Бритиш Ервејс втор ден на штрајк


Вработените во Бритиш Ервејс денеска продолжуваат со штрајкот. Управата на авионската компанија соопшти дека мерките за вонредна состојба се спроведуваат според планираното и полетале повеќе авиони одошто се надевале дека ќе полетаат.Претставниците на синдикатот пак тврдат дека голем број на авиони од Бритиш Ервејс не полетале поради големиот број на вработени што се приклучиле кон штајкот. Вработените најавија тридневен штрајк поради замрзнувањето на платите и влошените услови за работа
XS
SM
MD
LG