Достапни линкови

Воени вежби над Балтичките земји


НАТО денеска соопшти дека овој месец ќе спроведе неколку воздужни воени вежби над балтичките земји.Потполковникот Томас Дилшнајдер изјави дека од 17 до 20 ти март Француски, полски и американски воени авиони ќе прелетуват над Латвија, Литванија и Естонија.Тој додаде дека овие вежби треба да покажат солидарност со балтичките членови на НАТО. Овие три земји се приклучија кон алијансата пред 6 години и ни една од нив нема нема такви авиони за исполнување на задачи од тој вид.

XS
SM
MD
LG