Достапни линкови

ОН - Во 2009 рекордна невработеност во светот


Во извештај на Обединетите Нации се наведува дека во светот во 2009 имало рекордни 212 милиони невработени. Од 2007 без работа останале 34 милиони. Минатата година, според извештајот на Организацијата за труд на ОН, најпогодени биле Северна Америка, Јапонија и Западна Европа кои ја претрпеа и најлошата рецесија од 1930 тата година. Потоа највеќе настрдаа Источна Европа и Латинска Америка, како и Блискиот Исток.
XS
SM
MD
LG