Достапни линкови

Кина лансираше сателит во вселената


Кина успешно лансираше сателит во вселената. Тоа е трет сателит за независната сателитска навигациска мрежа на земјата позната како Беидоу или како Компас систем. Мрежата која ќе има 35 сателити ќе овозможуваат глобална навигациона мрежа на корисниците низ целиот свет во 2020 година.
XS
SM
MD
LG