Достапни линкови

Пад на трговијата на мало и на големо во Македонија


За периодот јули - септември 2009 година трговијата на мало забележа пад од 5 насто на прометот а трговијата на големо за
11,4 проценти во однос на истиот период од 2008, соопшти Државниот завод за статистика.
Најголем дел од прометот во трговијата на мало - 91,3 проценти, според начинот на плаќање, е остварен за готови пари. Со потрошувачки кредити, пак, најмногу се продавале моторни возила.
XS
SM
MD
LG