Достапни линкови

Откриени гробници на работниците кои ја изградиле Гиза


Египетските археолози откриле нови гробници на работниците, кои ја изградиле пирамидата во Гиза, која е најголема во земјата. Шефот за антиквитети Захи Хавас соопшти дека пронајдокот фрла светло на начинот на живот, пред 4000 години. Локацијата на гробниците во близина на пирамидата е спротивна на идејата дека таа е изградена од робови, бидејќи тие не би можеле да бидат закопани во тој регион.
XS
SM
MD
LG