Достапни линкови

Убиени припадници на Коптската зедница во Египет


Седум луѓе биле застрелани, откако излегле од Бижиќна миса во Коптската Црква во Египет, потврдиле од тамошната болница. Според локалната полиција, двајца мажи отвориле оган врз луѓето кои излегувале од црквата. Локалниот свештеник изразил сомневање дека можеби овој напад е одговор на тоа што во ноември во истиот град, еден христијанин силувал муслиманка. Епископот рекол дека претходните денови имало закани за припадниците на христијанската заедница
XS
SM
MD
LG