Достапни линкови

Иран - Мусави готов и да умре за реформи


Лидерот на иранската опозиција Мир Хосеин Мусави изјави дека е готов да умре за реформи во земјата. Тој ова го изјави неколку дена по смртта на неговиот внук на анти владините демонстрации во земјата. Мусави, како сто пишува на неговата веб страница имал план од пет тоцки за надминување на кризата во земјата. Тој бара, Владата Парламентот и Судството да ја прифатат одговорноста на оспорените избори, ослободување на политичките затвореници, да не се оспорува правото на протести и да се изготви транспарентен закон за избори.
XS
SM
MD
LG