Достапни линкови

Вработените во Бритиш Ервејвс најавуваат штрајк


Вработените на Бритиш Ервејвс денеска објавија дека ќе излезат на штрајк, поради отпуштањата и промената на нивните договори. Штрајкот ќе започне на 22 декември и ќе трае до 2 јануари. Се очекува за време на божиќ штрајкот да предизвика голем проблем во авионскиот собраќај. Превозникот морал да ги намали трошоците, поради малиот број на патници за време на економската криза и затоа отпуштил 1700 работници, им ги замрзнал палтите на дел од вработените и им нудел на новите да работат за помалку пари.

XS
SM
MD
LG