Достапни линкови

Лидерите на ЕУ го подржаа проширувањето кон Западен Балкан


Лидерите на Европската Унија денеска во Брисел ја подржаа европската перспектива на Западен Балкан. Тие ги прифатија заклучоците од состанокот на шефовите на дипломатиите на Унијата за стратегијата за проширување кон Западен Балкан, односно сите земји да добијат кандидатски статус, во согласност со сопствените заслуги.
XS
SM
MD
LG