Достапни линкови

Белорусија и Азербеџан против независноста на Косово


Белорусија и Азербеџан на третиот ден на расправата за легалноста на независноста на Косово се изјаснија дека декларацијата е спротивна на меѓународното право. Белорусија соопшти дека не постојат правни аргументи во корист на Косово. Додека пак Азербеџан соопшти дека фактот што меѓународното право не се бави со поделбата на некоја земја не значи дека таа е дозволена. Претходно Австрија ја подржи независноста на Косово.
XS
SM
MD
LG