Достапни линкови

За повлекување од Авганистан одлука во идната година


Неколкумина американски државни службеници потврдија дека не се планира повлекување на американските оружени сили од Авганистан во следните 11 месеци. Државниот секретар за одбрана Роберт Гејтс изјави дека американските лидери ќе се состанат во 2010 година со цел да утврдат дали состојбата во Авганистан е поволна за отпочнување на, како што ја нарече, транзицијата на безбедносните одговорности кон авганистанските власти.
XS
SM
MD
LG