Достапни линкови

По примерот на Швајцарија, и Данска и Германија против минариња


По примерот на Швајцарија, сега и Данска и Германија сакаат да спроведат референдум за забрана на изградба на минариња. Лидерот на деснориентираната германска партија за Слобода, Герет Вилдерс изјавил денеска дека ќе повика да се спроведе ист таков референдум и во неговата земја. И лидерот на данската народна партија го поздравил референдумот во Швајцарија. Вчера во Швајцарија се спроеведе референдум на кој 57 проценти од гласачите се изјаснија дека ја подржуваат одлуката за забрана на градаба на минариња.
XS
SM
MD
LG