Достапни линкови

Владата на Перу се извини за дискиминацијата


Владата на Перу за првпат му се извини на своето афро-перуанско население за вековната злоупотреба, маргинализирање и дискриминацијата. Во резолуцијата на Владата се наведува дека дисриминацијата на ова население сеуште постои, тие сеуште не се социјално, економски и образовно згрижени. Владата се надева дека со нејзините извинување ќе помогне во интеграцијата на сите малцинства во земјата. Афро-перуанците сочинуваат 10 проценти од 28 милони жетели на Перу.

XS
SM
MD
LG