Достапни линкови

Регионално балкански против глобалната криза


Лидерите на пет балкански земји се заложија за подобра регионална економска соработка со цел да биде надмината економската криза и земјите да бидат поконкурентни на европскиот пазар. На дводневниот состанок во Сараево присуствуваа претседателите на Албанија Бамир Топи, Жељко Комшиќ на Босна и Херцеговина, Филип Вујановиќ на Црна Гора и на Хрватска Стипе Месиќ. Бугарија ја преставуваше вице претседателот Ангел Марин. Во 2009 економиите на сите југоисточниот европски земји доживеаа пад некои и до 8 насто.
XS
SM
MD
LG