Достапни линкови

Инцко:Канцеларијата на високиот претставник во БиХ останува


Од Меѓународно тело што го надгледува мировниот процес во Босна изјавиле дека нема да се промени статусот на Канцеларијата на високиот претставник за Босна и Херцеговина. Австрискиот дипломат Валентин Инцко кој моментално е на позицијата шеф на Канцеларијата изјавил дека на дводневниот состанок на Советот за спроведување на мирот, се заклучило дека во Босна и Херцеговина не се исполнети условите за да се затвори Канцеларијата. Но тој додал дека меѓународната заедница смета дека затворањето на Канцеларијата ќе значи чекор кон крајната цел - евро-атлантски интеграции на БиХ.
XS
SM
MD
LG