Достапни линкови

Егзекутирано момче во Иран


Во Иран е егзекутирано момче кое имало помалку од 18 години,осудено за убиство, јавуват иранските медиуми. Во егзекуцијата на момчето помогнале и родителите на жртвата. Неговата екзекуција неколку пати беше одлагана по барање на ЕУ. Високото судство го осуди на екзекуција откако не успејаа да ги убедат родителите на жртвата да го помилуваат. Според иранскиот исламски закон, семејството на жртвата може да го поштеди животот на убиецот во замена за финансиски надомест, или крвна одмазда.
XS
SM
MD
LG