Достапни линкови

Петокраката симната од државниот грб


Ѕвездата петокрака веќе нема да биде дел од грбот на Македонија, решија денеска членовите на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците. Сите државни институции и правни лице ќе имаа време од една година да го заменат стараиот, со нов грб. A, издадените патни исправи, лични карти и други лични документи, ќе важат до денот на нивното важење
XS
SM
MD
LG