Достапни линкови

Русија ги игнорира пресудите на Европскиот Суд за човекови права


Хјуман Рајтс Воч соопшти дека руските власти континуирано ги игнорираат пресудите на Европскиот Суд за човекови права во врска со криминалот во регионот на Северен Кавказ. Според оваа организација, за 115 случаи во Чеченија, судот утврдил дека руските официјални претставници се одговорни за убиства или тортура, но Русија не ги гони сторителите.
XS
SM
MD
LG