Достапни линкови

Словенија: Нема влез на Хрватска во ЕУ без решение за границата


Претставникот на Министерството за надворешни работи на Словенија Милан Балажиќ, денеска изјави дека граничниот спор меѓу Словенија и Хрватска мора да биде решен, пред пристапувањето на Хрватска во Европската унија.
Тој рече дека на крајот на процесот за предпристапните преговори на Хрватска, последниот збор ќе го има словенечкиот парламент и дека останува отворена можноста за референдум, на кој словенечките граѓани ќе се изјаснат за влегувањето на Хрватска во Унијата.
XS
SM
MD
LG