Достапни линкови

Македонија ги достави доказите за тужбата против Грција


Македонија денеска ги достави доказите за тужбата против Грција до Меѓународниот суд на правдата во Хаг. Писмените аргументи во Хаг ги предаде козастапникот на македонската тужба Никола Димитров. Македонија поднесе тужба против Грција во Судот во Хаг во ноември минатата година, со образложение дека Атина, со блокадата на македонското членство во НАТО, ја нарушила билатералната привремена спогодба од 1995 година.
XS
SM
MD
LG