Достапни линкови

Белорусија ќе си ја бара среката на друга страна на планетата!


Белорускиот Претседател изјави дека неговата земја не треба веќе да зависи од Русија. Александар Лукашенко ова го изјави денеска откако во Москва вчера не беше постигнат договор за кредит. Среката треба да си ја бараме на друга страна на планетата, изјави Лукашенко. Рускиот министер за финансии Алексеј Кудрин изјави дека Москва ке го одложи кредитот од 500 милиони долари за Белорусија. Релациите меѓу двете сојузничпки земји се нарушени по разликите околу ценатата на гасот, како и чекорите на Минск кон поблиски врски со Европската Унија.
XS
SM
MD
LG