Достапни линкови

Можно блокирање на мисијата на ОБСЕ во Абхазија и Јужна Осетија


Русија може да го блокира продолжувањето ма мисијата на ОБСЕ во Абхазија и Јужна Осетија., соопштија извори од Организацијата за европска безбедност и соработка. Москва се согласува да има мисија на ОБСЕ, само доколку властите на Јужна Осетија го одобрат тоа. Грција, како претседавач со ОБСЕ, денеска треба да донесе одлука за тој план.
XS
SM
MD
LG