Достапни линкови

Трговскиот дефицит тема на разговорите меѓу владата и ММФ


Шефот на мисијата на ММФ за Македонија Вес Мек Гру изјави дека трговскиот дефицит ќе биде една од темите за време на средбите со македонските власти. Денеска делегацијата на ММФ имаше состанок во Народната Банка на Македонија, а утре ќе бидат остварени средби со министерот за финансии Трајко Славевски и со други преставници во Владата. Целта на оваа посета на Мисијата е запознавање со економскaта состојба во земјата.
XS
SM
MD
LG