Достапни линкови

Во Белград ќе се гради нова американска амбасада


САД ќе градат нова зграда на Амбасадата во Белград во вредност од 92 милиона евра. Во новото американско дипломатско претставништво, кое се очекува да биде готово во 2011-та година, ќе работат 400 лица. САД платиле околу 12 милиони евра за земјиштето на Дедиње, каде што ќе се гради објектот на амбасадата.
XS
SM
MD
LG