Достапни линкови

Скопје: Регионална Безбедност


Македонија од денеска до февруари 2011 година ќе претседава со проектот на Регионалната соработка во областа на одбраната на земјите од Југоисточна Европа - Иницијативата, за борбата против ширењето оружје за масовно уништување, интегрирано гранично обезбедување и борба против тероризмот Во касарната „Гоце Делчев“ на примопредавање на архивата од досегашниот претседавач - Министерството за одбрана на Бугарија, заменик-министерот за одбрана Емил Димитриев изјави дека заеднички државите можат да придонесат за безбедноста на Регионот.
XS
SM
MD
LG