Достапни линкови

Лондон: Одбележување на двесте годишнината од раѓањето на Чарлс Дарвин


Во Британија денеска се одржуваат низа церемониии во знак на двесете годишнината од раѓањето на британскиот научник Чарлс Дарвин. Тој е творец на теоријата за еволуцијата преку природна селекција што ја објасни во неговата книга ,,За потеклото на видовите,, објавена во средината на деветнаесетиот век.
XS
SM
MD
LG