Достапни линкови

Приштина: Владата на Косово против одлуката секој пратеник да добие автомобил


Косовскиот премиер Хашим Тачи изјави дека Владата е против одлуката на претседателството на Парламентот секој пратеник да има автомобил и оцени дека тоа е несериозно решение и тежок товар за буџетот за 2009 година. Според него, решението да се купи возило за секој пратеник, како и тоа секој од нив да има секретарка, е неприфатливо за Владата.
XS
SM
MD
LG