Достапни линкови

Берлин: САД го губат статусот на финансиска супер сила


Германскиот министер за финасии Пер Штајнбрук изјави дека Соединетите Држави ке го изгубат статусот на финансиска супер сила поради актуелната банкарска криза. Штајбрук во Парламентот изјави дека поради кризата, Соединетите Држави ке мораат да прифатат посилни пазарни регулации, но и дека не би било умно за Германија да го прифати истиот модел за сопствениот банкарски систем.
XS
SM
MD
LG