Достапни линкови

Аман: Хавиер Солана на разговори со јорданскиот крај Абдула


Јорданскиот крал Абдула, денеска во Аман ке разговара со преставникот на Eвропската Uнија за надворешна политика Хавиер Солана за планот за склучување на мировна спогодба помеѓу Израел и Палестина, пред крајот на 2008 година. Солана, во Аман пристигна од Каиро, каде тој водеше слични разговори и со египетските лидери.
XS
SM
MD
LG