Достапни линкови

Братислава: Словачка формално поднесе апликација за придружување во евро зоната


Словачка формално поднесе апликација за придружување во еврозаната. Со ова се потврдува дека Словачка ке стане 16 та земја која ке ја прифати зедничката валута на Унијата и седма земја од поранешните комунистички членки после Словенија во евро зоната. Европската Унија се очекува да ја објави нејзината одлука во врска со апликацијата на Словачка во мај.
XS
SM
MD
LG