Достапни линкови

Брисел: Косово на агендата на состанокот на шефовите на дипломатиите на ЕУ


Шефови на дипломатијата на Европската Унија денеска во Брисел ке ја разгледуваат ситуацијата на Косово по нејзиното прогласување на независност.Тие исто така ке разговараат и за предлогот на Европската Унија да во покраината ја премести правосудната-полициска мисија,чии први припадници мораа да се повлечат од северниот дел на Косово.
XS
SM
MD
LG