Достапни линкови

Брисел: Косовскиот премиер побара краен рок да резолуција на ОН


Koсовскиот премиер Агим Чеку побара од Европската унија да ја поддржи идејата за определување краен рок до кога Советот за бесЃзбедност на ООН треба да донесе резолуција за независноста нха Косово и дека ако до тој рок не биде најдено решение, Косово еднострано ќе прогласи незавиосност. Претставникот на ЕУ за заедничка безбедносна И надворешна политика Хавиер Солана рече дека инсистира на неопхосноста од решавање на статусот во рамките на советот за безбедност на ООН.
XS
SM
MD
LG