Достапни линкови

Њујорк: Со животот на најмалку еден од 200 луѓе владее дрогата


,,Со животот на најмалку едед од двесте луѓе во светот владее дрогата,, оцени извршниот директор на Канцеларијата на Обединетите Нации за борба против дрогата Антонио Мариа Коста по повод Меѓународниот ден против дрогата. Сепак, според него, светскиот проблем со злоупотребата на дрогите постепено се сузбива иако некои проблеми како производството на опиум во Авганистан и натаму опстојуваат. Имено, девеесет насто од опиумот во светот доаѓа од Авганистан.
XS
SM
MD
LG