Достапни линкови

Каиро: Референдум за измени во Уставот


Во Египет денеска се одржува референдум за измени во Уставот, за кои власта вели дека се дел од процесот на политички реформи, а опозицијата дека се уште еден чекор кон ограничување на демократијата и затоа повика на бојкот на референдумот. Со измените на Уставот се олеснува постапката за исклучување на радикалните исламистички движења од политичкиот живот во земјата.
XS
SM
MD
LG